Halloween i koronaens tid – 7 skummelt morsomme ideer

Årets Halloween blir ikke helt som før for den som er vant til store sammenkomster og knask eller knep på dørene i nabolaget. Vi må tenke hvordan vi kan unngå smitte. Men det må ikke bli mindre gøy av den grunn!

Her er 7 forslag til gjennomføring sammen med familien eller i mindre grupper.

1Halloween-verksted

Husk, det kan bli mye søl 🙂

Forbered et Halloween-verksted. Velg ut noen få aktiviteter, skaff alt av utstyr eller ingredienser og sett frem på bordet. Det blir garantert både kreativt og god stemning! Foruten gresskarutskjæringer – hva med å lage noen morsomme mumiefigurer inspirert av TheDadLab.

Eller male tomme syltetøyglass i knall oransje, putte telys oppi – voilà! Nå har du fine lyslykter. For ekstra Halloween-effekt, så kan du lime et par svarte papirøyne på glasset.

2Utendørstreff

Arranger et utendørstreff, for eksempel ved et skogholt. Heng opp godterier i trærne. La gjestene lete med lommelykt, eller heng opp glow sticks sammen med godsakene. Gøy for store og små. Hva med å leke Zombie infected hvis stedet egner seg.

Min 12-åring forklarer reglene slik: En er zombie og skal prøve å ta de andre. Zombien teller sakte til feks 20 mens resten gjemmer seg. Zombien begynner å lete. Får den øye på noen, så gjelder det å løpe. Blir du tatt, ja, da er du også en zombie!

Dette vet nødvendigvis ikke resten av gjengen, ergo må du som nå også er blitt zombie gi zombie-tegnet til de andre når du ser dem, slik at de får sjansen til å komme seg unna.

Tegnet for zombie er 2 fingre bøyd ned – motsatt er tegnet for menneske 2 fingre opp (som V-tegnet/fred). Frydefull spenning etter hvert som antallet zombier øker…

3Hjemmekino

Inviter til hjemmekino! Det kan gjøres med eller uten grøss – alt etter alder og interesse. Hva med å dekke opp til Halloween-middag før filmvisning, eller lage noe godt sammen som kan nytes til filmen.

Enkel bakst kan være muffins eller boller, som hver og en kan dekorere med feks oransje glasur eller hvite marengs som blir til spøkelser.

 

4Kikke på husene i nabolaget

Er det noen nabolag der de har pynta ekstra mye kanskje? Ta bilen ditt og gå en tur

Gå en tur og se på husene som er pyntet i nabolaget – uten å ringe på. Vel hjemme igjen kan dere for eksempel ha godteri-jakt ute eller inne. Tampen brenner er alltid morsomt, eller let etter godsakene med lommelykt.

En annen morsom måte kan være å legge ut spor, feks en mengde små edderkoppfigurer, som leder til gjemmestedet. Hvor kryptisk eller labyrintaktig det skal være kan vurderes ut i fra barnas alder.

5Piñata, hva er det?

Kle dere ut og ha et lite selskap med Halloween-pinata som høydepunkt. En gøyal måte å få tak i godsakene på. Pinata kan du lage selv eller kjøpe og fylle med det du ønsker. Den kan henges i taket eller festes i enden på en stang som holdes stødig.

Deretter slår dere etter tur med en pinne, eller en sleiv fra kjøkkenet kan også fungere. Det kan bli ekstra festlig når den som slår har bind for øynene. Forslag til superenkelt mumiekostyme: Surr hver kroppsdel inn i toalettpapir. La bare øynene synes. Pass på ikke å surre for stramt ved leddene og sørg for at nesen får pusterom.

 

6Kostymemiddag – med maske

Selv Batman burde ha på en ekstra maske i disse tider..

Inviter til kostymemiddag – hvor hver gjest er i karakter gjennom hele måltidet. Hva slags stemme har du som Batman? Hvordan beveger du deg som skummel heks, eller hvordan er blikket ditt hvis du er en zombie?

Garantert underholdende for alle sammen, og en middag man sent vil glemme. Samtidig en god grunn til å ha på seg maske. Husk å sjekke de oppdaterte anbefalingene på FHI.no

7Spennende krimgåte

Inviter til krimgåte. Lag en krimhistorie på forhånd som involverer hver gjest i fortellingen. Velg selv hvor bloddryppende eller komisk den skal være. La gjestene foreslå adjektiv som du setter inn i historien før du så leser den opp.

Til slutt skal gjestene gjette hvem som er den skyldige – noe du allerede har tenkt ut da du laget historien. En annen vri er å legge ut små krimgåter under hver tallerken. Eller hva med rett og slett lage en krimquiz?

 

Aller viktigst for en vellykket Halloween: Vis omsorg – ta hensyn – ha det moro!