Hvordan kle barna for vinteren

Det finnes ikke dårlig vær når barna har gode klær

Barn elsker å leke ute, uansett vær! Særlig vinteren innbyr til utelek. Om den er mild og våt, er vannpyttene (eller sølepyttene om du vil) et yndet lekeobjekt, enten det dreier seg om å hoppe i dem eller kjøre småbiler gjennom dem.

Få 10 % på alle varer på kampanjesiden Bruk rabattkoden: DF-VINTER-20

Se alle klærne på tilbud her

Tilbudet gjelder til og med 31.12.2020.

Er vinteren derimot tørr og kald, innbyr den til aking på frostdekkede fjell eller å lage snømenn fra snøen som ligger på plenen og formelig roper etter å bli gjort noe med.

Er vinteren en kombinasjon av begge, altså slush-vær, er det en gavepakke til barnas utelek. Det er bare fantasien som setter begrensninger for barnas lek. Nesten. Barn som ikke er kledd etter været vil både fryse, bli bløte og få en negativ opplevelse av tiden de tilbringer ute , så husk å kle dem riktig.

Når barna skal kles til lek utendørs i vinterhalvåret, er trelagsprinsippet en god huskeregel, uansett om det er mildt, kaldt eller vått utendørs.

Kler du barnet etter dette prinsippet vil du ha et temperert barn som kan leke utendørs uansett vær.

Hvilke produkter du velger i de ulike lagene, bestemmer du ut i fra værforholdet utendørs.

La oss først se nærmere på selve trelagsprinsippet.

Lag 1. Ull- / superundertøy
Det innerste laget skal transportere fukt vekk fra kroppen.

Lag 2. Ull-/ mellomplagg
Mellomlagets viktigste oppgaver er å isolere og varme.

Dette laget skal sitte litt løsere på kroppen, da luft mellom lagene gir
god isolasjon og bevegelighet. Mellomlaget bør også være
fukttransporterende, og tykkelsen på klærne kan tilpasses etter temperatur
og vær.

Lag 3. Parkdress / skalltøy
Det ytterste laget skal holde vær og vind ute. Det ytterste laget må være
vann- og vindtett, samt puste slik at fukt fra de andre lagene slipper ut.

Å kle seg etter «trelagsprinsippet» betyr å kle på seg i forskjellig lag; et lag med undertøy, et mellomlag og et ytterlag.

Påkledning ved kaldt og tørt vintervær

Når kulden setter inn er det lite som slår en tykk dunjakke i kombinasjon med en god, vattert vinterbukse for de eldste barna. For de minste barna er det en solid og tykk vinterdress som gjelder.

Kullen vinterdress fikk terningkast 6 i Foreldre & Barns store test av vinterdresser både i 2017 og høsten 2018 og Kullen vattert selebukse er laget i samme, gode materiale.

Bruk gjerne ull som både innerlag og mellomlag på de kaldeste dagene, for å sikre et godt temperert barn. Ull holder på varmen selv om barnet blir fuktig.

Og du? Ikke glem det viktige tilbehøret! Typisk tilbehør er votter, lue, sokker og hals.

Ytterlag – todelt sett eller parkdress

Svalbard dunjakke barn
Svalbard dunjakke er en varm dunjakke med høy isolasjonsevne til ekstra kalde dager. Jakken er røff og slitesterk og har praktiske detaljer som enhåndsstramming i liv, – og avtagbar hette. Svalbard dunjakke egner seg godt til turer i by, skog og mark, og gir god varme til kalde dager høst og vinter.

 

Kullen Vattert Selebukse
Kullen vattert selebukse er en vindtett, vanntett og slitesterk bukse til lek og barnehage. Buksa har børstet tricotfôr med vattering, og er en del av programmet til vår bestselger Kullen vattert parkdress som ble best i test i foreldre & barns store parkdresstest både i 2017 og høsten 2018.

 

Kullen Vinterdress
Kullen vinterdress fikk terningkast 6 i Foreldre & Barns store test av vinterdresser både i 2017 og høsten 2018. Testvinneren er en solid, vindtett og vanntett, vattert parkdress som er spesielt utviklet for aktive barn. Dressen har en romslig passform for optimal bevegelighet. Kullen vinterdress er utviklet spesielt for aktive barn og er svært godt egnet for bruk i barnehage.

Innerlag

Kullen Vinterdress
Rauland ulltrøye fra Stormberg er et godt alternativ for alle som opplever kløe eller irritasjon av ull.
Ullongsen har to lag strikket materiale med ytterside av ull og syntetisk innside med fukttransporterende evner.

Mellomlag

Brufjell ullgenser
Brufjell ullgenser til barn er en god og myk ullgenser med god isolasjonsevne. Genseren har en høy hals med glidelås for ekstra varme i halsen, og er godt egnet på kjølige høst og vinterdager. Brufjell ullgenser passer godt både til hverdags og som et mellomplagg på tur i skog og mark.
Brufjell ullbukse
Brufjell ullgenser til barn er en god og myk ullgenser med god isolasjonsevne. Genseren har en høy hals med glidelås for ekstra varme i halsen, og er godt egnet på kjølige høst og vinterdager. Brufjell ullgenser passer godt både til hverdags og som et mellomplagg på tur i skog og mark.
Budalen heldress
Budalen heldress til barn er en god og varm heldress som passer perfekt til kjølige høst og vinterdager. Heldressen er myk og behagelig og passer godt som et mellomplagg under parkdressen, eller som en kosedress til lek inne. Budalen heldress er laget i et strikket syntetisk materiale som er et godt alternativ til dem som klør av ull.

Tilbehør

Klem vintervott
Klem vintervott har isolerende ullfôr, som holder små fingre varme.
Topplia ulllue
Topplia ullue til barn er en myk og behagelig lue i ribbestrikk som gir god passform. Ull gir isolerende effekt, og ribbestrikken gjør at den holder passformen godt etter bruk. Luen er lett isolerende og passer utmerket til kjølige høst- og vinterdager.
Marka 3-pk tursokk
Marka tursokker er slitesterke og varme sokker med myk og isolerende ullfrotté i sålen. Garnkombinasjonen gir funksjonelle og slitesterke sokker. Med stretch får man en god passform som gjør at sokkene sitter stabilt på foten

Anbefalt påkledning ved mildt vintervær

Et vattert vintersett er fint å ha til utelek gjennom hele vintersesongen. Er det mildt utendørs passer det fint å kle barnet i bambus inntil kroppen og velge et lettere fleecesett som mellomlag.

Denne kombinasjonen sikrer god fukttransport, samtidig som det holder barnet temperert. Pass alltid på å ha ekstra isolasjon i halsen, som f.eks. en luehals i bambus på milde
vinterdager.

Ytterlag – todelt sett eller parkdress

Dalfonna vattert vinterjakke
Dalfonna vattert jakke til barn er en vindtett og kraftig vannavstøtende jakke som isolerer godt på kjølige dager. Jakken egner seg like godt til tur og fritidsbruk, som til ski-, alpint- og brettkjøring.
Dalfonna vattert bukse
Dalfonna vattert bukse til barn er en vindtett og kraftig vannavstøtende bukse som isolerer godt på kjølige dager. Buksen egner seg like godt til tur og fritidsbruk, som til ski-, alpint- og brettkjøring.
Sprudle vattert vinterdress
Sprudle parkdress er god og varm, og den er også myk med god bevegelsesfrihet. Sprudle vattert parkdress er en funksjonell, god og varm parkdress til både gutt og jente. Denne kan brukes både høst og vinter. Barnehagedressen er vindtett og vannavstøtende.

Innerlag

Tronebu bambus trøye
Tronebu bambustrøye er en supermyk og svært komfortabel trøye med god stretch. Den er laget i et strikket materiale av bambusviskose, som er et ekstra mykt og behagelig stoff. Trøyen er spesielt utviklet for helårsbruk.
Tronebu bambus longs
Tronebu bambus longs er en supermyk og svært komfortabel longs med god stretch. Den er laget i et strikket materiale av bambusviskose, som er et ekstra mykt og behagelig stoff. Longsen er spesielt utviklet for helårsbruk.

Mellomlag

 

Labbe fleecegenser
Labbe genser er en myk og behagelig genser i 160 grams ultrafleece. Genseren har god isolasjonsevne og trekker til seg svært lite fuktighet, og passer ypperlig som mellomplagg på kalde dager.
Labbe bukse
Labbe bukse er en myk og behagelig bukse i 160 grams ultrafleece. Buksen har god isolasjonsevne og trekker til seg svært lite fuktighet, og passer ypperlig som mellomplagg på kalde dager.

Denne kombinasjonen sikrer god fukttransport, samtidig som det holder barnet temperert.

Tilbehør

 

Venabu tubehals
Venabu hals er en myk og behagelig hals til barn. Halsen har god isolasjonsevne og passer godt på kalde høst- og vinterdager.
Budalen lue
Budalen lue til barn er en god og varm lue som passer perfekt til kjølige høst og vinterdager. Luen er laget i en myk syntetisk kvalitet som er et godt alternativ til dem som klør av ull.
Nutevass 3-pack bambussokk
Nutevass er en supermyk og svært komfortabel sokk med bambusviskose, som er et ekstra mykt og behagelig stoff.
Klippen ullhansker 2-pk
Klippen ullhansker er komfortable og praktiske ullvanter som holder hendene varme på kjølige vår og høstdager

 

Slush-vintervær

Barna elsker å være utendørs, selv når det regner!

Når Stormbergs designere jobber med barnekolleksjonen er komfort, sikkerhet og kvalitet de viktigste stikkordene.

Derfor har blant annet alle ytterplagg i Stormbergs barnekolleksjon godt synlige refleksfelter på yttertøyet og flere av barneplaggene har ekstremt god vannsøyle.

Stormflod regnjakke- og selebukse er vår toppmodell innen regntøy til barn. Settet ble kåret til best i test, i Foreldre & Barn sin store test av regntøy i 2019.

Nyheten Rutsje vinterdress har opptil hele 30.000 mm i vannsøyle i hovedstoffet og er et
ypperlig alternativ for dem som ønsker en parkdress som kan brukes i all slags vær.

Kombiner gjerne med superundertøy inntil kroppen og et tykkere fleecsett for god isolasjon.

Ytterlag – todelt sett eller parkdress

Rutsje vinterdress
Rutsje er en tynnere variant av testvinneren Kullen vinterdress. Dressen er laget i materialer som gjør den vanntett, slitesterk og komfortabel. Lett vattering sørger for ekstra isolasjon på kalde dager, samtidig som dressen er designet med tanke på å gi barnet optimal bevegelsesfrihet

 

Stormflod regnjakke
Stormflod regnjakke er vår toppmodell innen regntøy til barn, og er laget i solid og kraftig SuperProof-materiale. Dette er vårt beste regntøy som holder vannet ute også under ekstremvær. Stormflod har dråpeformede refleksdetaljer, avtagbar hette og følger våre strenge retningslinjer for sikkert barnetøy
Stormflod regnbukse
Stormflod regnselebukse er vår toppmodell innen regntøy til barn, og er laget i solid og kraftig SuperProof-materiale. Dette er vårt beste regntøy som holder vannet ute også under ekstremvær. Stormflod har justerbare seler, avtagbare fotstropper og dråpeformede refleksdetaljer, og følger våre strenge retningslinjer for sikkert barnetøy.

Innerlag

Lindland trøye barn
Lindland trøye til barn er en lett og behagelig trøye som egner seg godt til tur og aktivitet. Trøya transporterer fuktighet vekk fra kroppen, og tørker raskt. Dette er et mykt superundertøy som egner seg til bruk hele året
Lindland longs
Lindland longs er en lett og behagelig longs som egner seg godt til tur og aktivitet. Longsen transporterer fuktighet vekk fra kroppen, og tørker raskt. Dette er et mykt superundertøy som egner seg til bruk hele året

Mellomlag

Vassbu jakke
Vassbu jakke er en myk og komfortabel jakke strikket i polyester. Jakken er tykk og solid, og er godt egnet til daglig bruk og barnehagebruk.
Vassbu bukse
Vassbu bukse er en myk og komfortabel bukse strikket i polyester. Buksen er tykk og solid, og er godt egnet til daglig bruk og barnehagebruk.

Tilbehør

Marka 3-pk tursokk
Marka tursokker er slitesterke og varme sokker med myk og isolerende ullfrotté i sålen. Garnkombinasjonen gir funksjonelle og slitesterke sokker. Med stretch får man en god passform som gjør at sokkene sitter stabilt på foten.
Vestland foret sydvest
Vestland foret sydvest har høy rive- og slitestyrke. Sydvesten er i et solid og tykt SuperProof-materiale med fôring og er ypperlig til bruk i barnehage og lek ute. Regntøyet Vestland fikk terningkast 6 i testene til Foreldre & Barn både i 2016 og høsten 2017, og Vestland sydvest i samme regntøysprogram som testproduktene.
Fjordane regnvott
Fjordane regnvott er laget i et mykt og bevegelig stretchstoff, votten kan enkelt reguleres med trykknapp på strikk rundt håndledd. Regnvotten er ypperlig til bruk i barnehage og lek ute.

 

Få 10 % på alle varer på kampanjesiden Bruk rabattkoden: DF-VINTER-20

Se alle klærne på tilbud her

Tilbudet gjelder til og med 31.12.2020.