6 ideer for utendørs julestemning

Lag julestemning ute i det fri

Førjulstid er også utetid. Særlig i år hvor vi ikke skal samles i større grupper eller arrangementer. Julestemning vil vi gjerne ha uansett, og det kan vi få til, alene eller sammen! Her er noen ideer for store og små.

1Terassekos

Hva med å pynte litt ekstra på verandaen eller terrassen? Det er et perfekte steder for å skape julestemning og samles til hygge med familie og venner. Her er noen tips til hva du kan finne på:

  • Inviter til gløgg eller kakao.
  • Sett på julemusikk.
  • Forbered en julequiz.
  • Plasser en rampenisse som barna kan lete etter. Kanskje den skjuler premier til alle? For eksempel kan rampenissen holde en lapp med en gåte, og løsningen kan være stedet der kakeboksen befinner seg.

2Overrask naboene med julemusikk

Er det noen i familien som spiller et instrument eller kan synge? Eller allier deg med et par av naboene, barn som voksne, og gled noen med julesang. Still opp uanmeldt ved nabolagets julegran og syng med den stemmen dere har. Ikke bli stående så lenge at for mange rekker å samle seg. Husk smittevernreglene.

3Stjernetur

Hva med en kveldstur i vintermørket for å se på stjernene. Ta med kakao eller kaffe og noe godt i en sekk, og rusle ut med familien eller et par venner. Finn et egnet sted og slå dere ned for en stille stund – og kanskje en god prat, under stjernehimmelen. Husk varme klær og sitteunderlag. Pledd kan være ekstra godt å ha i det kalde været.

4Akedag

Blir det snø, så er det moro med en førjulstur i akebakken. Gjerne med noe varmt å drikke. Julegløgg eller solbærtoddy er sikre vinnere. Om skiløypene allerede er på plass vil det kanskje være å foretrekke for noen..

For ekstra julestemning – ta på nisselue.

5Lys opp dagen til noen som er hjemme alene

Overrask med noe hjemmelaget på døren. Du kjenner kanskje noen som bor alene, en nabo, noen du ikke har vært i kontakt med på en stund, noen du tenker blir ekstra glad for å høre fra deg? Hva med å lage noen småposer med kjeks eller pepperkaker og gå en runde. Dette er også koselig å gjøre sammen med barna. Legg ved en hilsen, et dikt, en tegning, hva du vil. Andre forslag kan være å lage risboller, marsipankuler, konfekt – eller hva med disse karamellene.

6Gå en tur i julegaten

Det er sikkert pyntet i gatene der du bor, eller i nærmeste tettsted. Ta bena fatt i kveldsmørket og la følelsen av jul synke inn. Benytt anledningen til å ha oppmerksomheten rettet mot det du ser. La sansene få plass – og legg vekk julestria og mobilen for en stund.

Bonustips

Hvis du har mulighet å dra til Oslo: Hva med en tur til Roseslottet?  En unik sanseopplevelse. Det ligger rett ved Frognerseteren T-banestasjon, og er åpent mellom 10 og 23 hver dag.