Allsidig pizzadeig

Jeg har fått dilla!

Vet du hva? jeg har fått dilla  på pizzadeig! Du vet de ferdigpakkene med pizzadeig som ligger på kjøla i butikken? Akkurat dem. De er rimelige, med en stykkpris på ca 25 kr, og kan i tillegg fryses.

Denne uka har jeg hatt et prosjekt hvor målet mitt var å lage 3 enkle og gode ting med pizzadeig. Jeg bestemte meg for at jeg skulle lage et tilbehør til en middag, en lunsj/matpakkerett og noe man kunne kose seg med til kaffen.

Til stor glede for både familie og venninne ble det smakfullt, og til enda større glede for meg var det enkelt å lage, rimelig, kjapt  og med ingredienser vi stort sett alltid har hjemme.

3 enkle favoritter

1Ostecalzone

Ostecalzone

Dette er den nye favoritten til alle typer supper! Vi hadde det til tomatsuppe, og det var veldig godt i følge mann og barn. Til vanlig pleier vi å ha brødskive inntil, men denne gangen skulle jeg jo være kreativ med pizzadeig.

Og siden jeg er dugelig god på å være kreativ på enklest mulig måte, tok jeg frem det 3.mest allsidige jeg vet om: ost 🧀. Og med den med på  laget, kan det ikke bli feil.

Sånn gjør du

8 stk

Ingredienser:

  • 1 pakke ferdig pizzadeig
  • Norvegia eller annen gulost etter smak

Fremgangsmåte:

  • Rull ut pizzadeigen
  • del deigen i 8 like store stykker
  • Legg et par osteskiver på hvert stykke
  • Brett over, og bruk en gaffel til å forsegle
  • Legges over på bakepapir på stekebrett
  • Settes inn midterst i ovnen som er forvarmet til 200 grader
  • Stekes til gyldne (ca 10-15 minutter avhengig av ovn)
  • Kjøles av på rist

2Småomeletter

Småomeletter

Disse slo an hos meg i dag! Disse kan du lage til en kjapp lunsj eller til nistepakka eller som en liten forrett. Så enkelt, så godt! Og så enkelt!

Sånn gjør du

12 stk

Ingredienser:

  • 1 pakke ferdig pizzadeig
  • 5 egg
  • 1 grillpølse
  • 1,5 dl melk
  • noen ostebiter
  • krydder etter ønske

I tillegg trenger du et muffinsbrett og en kopp med litt god omkrets

Fremgangsmåte:

  • Rull ut pizzadeigen
  • Bruk koppen til å stikke ut runde former i deigen, evt bruk en skarp kniv til å gjøre det på frihånd
  • Putt de runde leivene oppi formene på muffinsbrettet. Pass på at de går litt over kanten på brettet ved å dytte dem godt inntil.
  • Kutt pølsa i små biter
  • Pisk egg og melk sammen
  • ha oppi pølsebitene
  • Skjær osten
  • Hell lik mengde røre oppi formene
  • Legg et par ostebiter oppå, og et lite dryss med krydder etter ønske. Jeg brukte Natvigs krydderblanding fra Toro
  • Sett brettet inn i ovnen på ca 180 grader i ca 15 minutter, eller til gyldne.

3Eplesnurrer

Eplesnurrer
Pizzadeigen kan til og med brukes til litt mums inntil kaffekoppen

Hvis du har eplemos, eller annet godt syltetøy om du foretrekker det, og ei pakke ferdig pizzadeig liggende – ja, da kan naboen komme innom når som helst. Du har disse klare på 20 minutter.

Sånn gjør du

20-25 små snurrer

Ingredienser:

  • 1 pakke ferdig pizzadeig
  • 1 glass eplesyltetøy (eller etter ønske)

Fremgangsmåte:

  • Rull ut pizzadeigen
  • Spre syltetøy utover hele deigen
  • Rull sammen til ei lang «pølse»
  • Legg «pølsa» over på bakepapir på stekebrett
  • Sett inn på midterste rille i ovnen som er forvarmet til 180 grader.
  • Stekes til gjennomstekt. I mitt tilfelle tok det ca  15  minutter.
  • La avkjøle på rist.

 

Hanne Espeland
Min gode venninne Hanne Espeland ble dagens prøvekanin, og jeg fikk gode skussmål på småomelettene og eplesnurrene av henne.

«Kjempegod og smakfull smårett som passa fint til en småsulten venninne»

– prøvekanina Hanne om småomelettene